Veganske Varer hos Etikken

I anledning Trondheim Vegan Fair har vi laget en oversikt over de varene i butikken som er veganske. Ta forbehold om at varesortementet kan endre seg.

Bakevarer

Vi har et stort utvalg av mel, gryn og korn som alt selvfølgelig er vegansk. Flere av disse er glutenfrie, og vi har også fiberhusk som brukes som bindemiddel i glutenfri bakst. I tillegg har vi melblandinger for glutenfrie brød, pizzadeig og brownies som alle i utgangspunktet er veganske så lenge man ikke tilsetter egg og melk (i noen tilfeller bes det om det på pakningen). Hos oss får du også mange ulike frø og kjerner; linfrø, solsikkefrø, gresskarkjerner, sesamfrø, hampfrø, chiafrø og amaranthfrø.

Dessert, sukker, sirup

Hos oss finner du ulike typer søtningsmilder. Vi har fullrørsukker, gyldent rørsukker, kokosblomstsukker, lucumapulver, stevia, melis og vaniljesukker, i tillegg til hel vaniljestang og vaniljepulver. Når det gjelder siruper har vi to alternativer til honning: lønnesirup fra Vermont og agavesirup fra Jackobsens. I tillegg har vi ingrediensene du trenger for å lage din helt egen veganske sjokolade, og vi har Agar Agar (både i flak og pulverform) som erstatter gelatin.

Drikke

Leskedrikk og juice:
Alle våre drikker er veganske, med unntak av en yoghurtdrikk fra Cosmoveda. Vi har kokosvann fra Fountain of Youth og Cocofina, kullsyreholdige drikker Naturfrisk og Whole Earth, i tillegg til en Fair Trade cola fra Ubuntu. Videre har vi saft fra Rotvoll, iste av yerba mate fra Guayaki og fruktjuice fra Voelkel og Demeter.

Plantebasert melk:
Alt av plantebasert melk vi fører er vegansk. Vi har for tiden soyamelk og havremelk fra Lima, hirsemelk fra Isola Bio og mandelmelk fra Ecomil.

Te og kaffe:
Alt av kaffe og te vi fører er vegansk, med unntak av noen teer som inneholder honning.

Frokost

Knekkebrød og riskaker:
Alle våre knekkebrød fra les Plain des Fleur er veganske og glutenfrie. I tillegg har vi veganske knekkebrød fra Naturata og Pural. De fleste av våre knekkebrød fra Snackerbrot er også veganske, med unntak av smaken Karri og gresskarkjerner som inneholder melkepulver. Vi har riskaker i mange ulike varianter fra Lima og Clearspring som alle er veganske.

Frokostblandinger og müsli:
Alle våre frokostblandinger og müsliblandinger er veganske, med unnak av vår Fair Trade müsli fra Alara som inneholder honning.

Barnegrøt:
All vår barnegrøt fra Holli og Holle Mølle er vegansk. 

Pasta og ris

Vi har flere ulike typer ris og alternativer til ris som bulgur, quinoa, couscous og polenta.

All den pastaen vi selger er vegansk. Vi har pastaskruer fra Saltå, Manna, Doves Farm og Castagno, spaghetti og nudler fra Manna og Kig Soba, og lasagneplater og bokstavpasta fra Naturata. I tillegg har vi pasta basert på bønner fra a la Eco.

Kosmetikk og Husholdning

Flere av de merkene vi fører kan man finne igjen både som husholdningsprodukter og kroppspleieprodukter. Alle våre produkter fra dr.Bronner, Sonett, Ecoleaf, Urtekram, Jason og Aubrey er veganske. De fleste produktene fra dr.Organic er veganske, med unntak av noen produkt som inneholder honning. Er du i tvil er alle veganske produkter fra dr. Organic merket med “Suitable for Vegetarians and Vegans”.

Av husholdningsprodukter har vi vaskemiddel, oppvaskmiddel og diverse rengjøringsmiddel. I tillegg har vi vaskenøtter i 1kg poser. Av kroppspleieprodukter har vi sjampo, balsam, dusjsåpe, handsåpe, bodylotion, ansiktskrem, handkrem, lipsyl og deodorant. I tillegg har vi øyekrem fra dr.Organic, barnesalve fra Druide, solkrem for barn fra Eco, hampolje fra Jaoh, aloe vera gel fra Aubrey og dr.Organic, og kokosolje fra dr.Organic som alle er veganske.

Videre har vi barberhøvler og tannbørster av resirkulerte yoghurt-beger, og vi har vegansk tanntråd. Våre barberskum fra Aubrey og Alva er veganske, og alle våre tannkremer fra Kingfisher og Jason er veganske. I tillegg har vi vegansk barne-tannkrem fra Urtekram og tannkrem og munnskyll fra dr.Organic som er veganske.

Pålegg

Majones, sennep, ketchup:
Vi har eggfri majones på tube fra Naturata og på glass fra Plamil. Vår veganske majones fra Plamil finnes i naturell og med sitronsmak. Vi har vegansk sennep fra Naturata, vegansk ketchup fra Danival og vegansk tomatsalsa fra Lima.

Smørepålegg og nøttesmør:
Alle våre produkter fra Tartex er veganske. Vi har tartex på tube og i glass (Cremisso). I tillegg har vi to ulike veganske sjokoladepålegg, fra Rapunzel og Essential, og vi har en del syltetøy fra Rotvoll, Bjørnekulla og Clearspring som alle er veganske. Alle våre nøttesmør eg veganske. Nå har vi inne hasselnøttsmør, grovt mandelsmør og hvitt mandelsmør fra Monki, cashewnøttsmør fra Artisana og fint mandelsmør fra Rapunzel.

Sauser, oljer, paste

Majones, sennep, ketchup:
Vi har eggfri majones på tube fra Naturata og på glass fra Plamil. Vår veganske majones fra Plamil finnes i naturell og med sitronsmak. Vi har vegansk sennep fra Naturata, vegansk ketchup fra Danival og vegansk tomatsalsa fra Lima.

Pesto og tomatsaus:
Vi har vegansk pesto fra Middle Earth (med valnøtter og cashewnøtter), fra Campo og fra Il Nutrimento. I tillegg er alle våre tomatsauser veganske med unntak av Middle Earth Spicy Tomato & Roasted Garlic Sauce, som inneholder ansjos.

Snacks og sjokolade

Sjokolade:
All sjokolade fra Plamil er vegansk og fri for nøtter. I tillegg er flere av sjokoladene fra Plamil sukkerfrie. Vi har også en vegansk melkesjokolade fra Naturata og en vegansk mørk sjokolade med kaffesmak fra Chocolate and Love.

En del av våre sjokolader fra Vivani er veganske. Dette gjelder alle Vivani-sjokoladene av typen Feine Bitter, i tillegg til typen Edel Bitter Chili, Dunkle Nougat og Rice Choc. Vær obs på at de veganske sjokoladene fra Vivani produseres sammen med de ikke-veganske sjokoladene, og man kan derfor kan risikere å finne spor av melk i dem. Også alle mørke sjokolade fra Divine (70% kakao eller mer) regnes som veganske, men fordi de produseres sammen med ikke-veganske sjokolader kan det finnes spor av melk i dem.

Energibarer:
Alle våre energibarer fra Nakd og Taste of Nature er veganske. I tillegg har vi sesamkaker fra Saltå som er veganske.

Godteri:
Vi har vegansk, gelatin-fri gummigodteri fra Goody Good Stuff i ulike smaker. I tillegg har vi vegansk lakris fra Panda.

Kjeks og lignende:
Vi har riskaker med sjokoldetrekk og vafler med hasselnøttfyll fra Helios som er veganske, og alle våre kjeks fra Doves Farm og Clearspring er veganske.

Tørket frukt og nøtter:
Vi har et stort utvalg av økologiske tørkede bær og frukter, og økologiske nøtter og nøtteblandinger.

Salt snacks:
Vi har sunne maischips i flere ulike smaker fra Way Better som alle er veganske, men fordi de produseres på en fabrikk med melkeprodukter kan det finnes spor av melk i dem. Videre har vi økologisk potetchips og rotfruktchips i ulike smaker fra Svenska Lantchips. Alle disse er veganske, med unntak av smaken Rosmarin som inneholder yoghurtpulver.

Soyaprodukt og middagsvarer

Frysevarer:
Vi har et stort utvalg av veganske frysevarer fra Anamma – pølser, burgere, kjøttdeig og kjøttboller i ulike smaker. tillegg har vi vegansk fløteis fra Tofuline og Valsoia.

Veganske “kjøttvarer”:
Vi fører en del veganske kjøtterstatninger av merket Viana; pølser, burgere, “kjøtt”-pålegg, seitan, tofu, cevapcici og tempeh. I tillegg har vi innimellom tofu fra Vegetalis og Bio, og pølser fra Vegusto. I tillegg har vi TVP (texture vegetable protein) fra Essential i flak og i boller (tørrvare).

Hermetikk:
Vi har veganske supper fra Suma og veganske gryteretter på boks fra Free&Easy. I tillegg har vi hvite bønner i tomatsaus fra Whole Earth som også er veganske. Ellers har vi et stort utvalg av linser, bønner, kikerter og tomater på boks.

Krydder og buljong

Vi har veganske grønnsaksbuljonger i ulike varianter fra Naturata, Manna og Marigold. I tillegg har vi sausepulver og næringsgjær (både med og uten tillsatt B12) fra Marigold og vegansk ostesauspulver Free & Easy. Vi har et stort utvalg av økolgiske krydder fra Suma, og har i tillegg krydderblandinger som alle er veganske.

Veganske melkeprodukt

Vi har et stort utvalg av veganske oster. Dette er de typene vi har inne nå, men sortementet kan endre seg. Fra Violife har vi veganske oster både i skiver og blokk, i fire ulike smaker: oliven, røyka smak, pizzasmak og chili. I tillegg har vi ost spesielt egnet for pizza i blokk fra Violife. Fra Jeezini har vi vegask ost i skiver i fem ulike smaker; Monti, Santi, Bleu, Bianco og Celtic. Fra Tofutti har vi revet pizzaost, vegansk rømme og vegansk kremost i smakene naturell og urter. Fra Wilmersburger har vi aromatisk ost i skiver, cheddarost i skiver og revet pizzaost. I tillegg har vi osten Piqante fra No-Moo (minner om parmesan) og soyajoghurt fra Sojade. Alle ostene fra Violife, Jeezini og Wilmersburger er fri for soya. Vi har også pisket risfløte fra Soyatoo som er vegansk.

 

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s